Esport gaming - stor esport tournering

Esport Gaming

Esport gaming – sport i det 21. århundrede

Esport gaming er en generel betegnelse for at spille esport. Esport gaming er altså selve det at deltage i esport. Det kan for eksempel være esport gaming indenfor CS:GO, også kendt som Counter Strike, eller det kan være esport gaming indenfor fodboldspillet FIFA. Så der er altså lidt af det hele hvis man er til esport og computerspil generelt.

Sådan kommer man i gang med esport gaming

Det kræver såmænd ikke det helt store at komme i gang med esport gaming selv. Du skal selvfølgelig have en computer eller en anden form for konsol at spille på, og så skal du have det spil som du ønsker at game i. Det kan både være såkaldte FPS spil (First person shooter), også kendt som klassiske skydespil. Her er Counter Strike nok det mest åbenlyse eksempel. Det kan også være du er mere til de mere rollespilsagtige spil, så som StarCraft II, hvor du opbygger hære og baser og kæmper mod andre. Denne type af spil er i dag meget populære og spil som StarCraft II, World of Warcraft spinoff’et League of Legends og flere andre.

Så er der som før nævnt også sportsspil, hvor man kæmper mod hinanden i klassiske sportsgrene online. Her er det mest populære spil selvfølgelig FIFA, hvor fodbold er sportsgrenen der dystes i. FIFA udkommer hvert år i en ny udgave, og det er det bedste og mest realistiske fodboldspile på markedet i dag, og har været det i en del år. Nogle vil dog måske nævne PES (Pro Evolution Soccer), men vi mener at FIFA pt. er længder foran. Dog er det til tider noget som der diskuteres. Det er lidt religion om man er til det ene eller det andet. Men FIFA er de flestes foretrukne fodboldspil i disse tider.

Forskellen på esport gaming og esport betting

Esport betting og esport gaming er to forskellige sider af samme sag. Esport gaming handler nemlig overordnet om at spille esport, og altså spille computerspil, hvis man skal sige det på godt gammeldags dansk. Esport betting handler derimod om at man skal spille penge på esport, og de forskellige odds der i dag udbydes på professionel esport. Dermed er der altså en klokkeklar adskilt definition af de to forskellige aspekter af esport. Esport gaming er det overordnede og omhandler at spille esport. Esport betting handler om at spille PÅ esport.

Esport gaming – En god måde at forstå spillene inden man better

Esport gaming er en af de bedste måder at lære og forstå de forskellige esport spil på. Når man selv har prøvet det af, så er det nemmere at have blik for de mekanismer som er vigtige. Lidt ligesom det er en fordel at have spillet fodbold selv for at forstå fodbold. Så hvis du selv prøver noget esport gaming inden du kaster dig ud i at spille esport betting så er det selvfølgelig en fordel. Dog er det langt fra et krav, for man kan selvfølgelig også lære meget, blot ved at sidde og kigge med i esport gaming. Det er der rigtigt mange der gør, når store turneringer transmitteres live.

Esport gaming – Et fremtidigt TV-fænomen?

Kunne man i fremtiden opleve, at esport gaming ville blive ligeså populært at se, som for eksempel VM, EM eller Tour de France? Vi tror her på Esport-betting.dk, at det er et meget realistisk scenarie. Man oplever i øjeblikket en heftigt stigende interesse for esport, og der er flere og flere der gerne vil kigge med, når der bliver spillet om trofæer, ære og store pengegevinster i store arenaer verden over. For lige så sandt det er, at esport gaming er begyndt at blive stort i Danmark, lige så vigtigt er det at huske på, at i både USA og i store dele af Asien har esport gaming en helt enorm popularitet. I mange lande i Asien er esport allerede på niveau med de største sportsgrene rent kommercielt. Det er altså en meget spændende udvikling mener vi helt bestemt!

Store penge i esport gaming

At der i dag er store penge på spil i esport gaming er ingen underdrivelse. Da Astralis vandt turneringen i Las Vegas, var der 3,5 millioner kroner i præmiesummer. Og også hos de danske bookmakere er der store penge på spil, i og med at man altså kan ramme ind i ganske høje odds på mange af de forskellige danske betting sider. Så der er altså mange gode grunde til at gå ind og spille esport – hvad enten det er esport gaming eller esport betting.

Læs alt om de forskellige spil her på Esport-betting.dk

Hvis du har fået lyst til at lære mere om de forskellige populære esport spil, så har vi lavet beskrivelser og guides til dem alle. Du kan finde det oppe i topmenuen, og læse om de forskellige spil. Nemt og gratis.

Find anmeldelser af danske esport bookmakere

Vi går her på siden op i esport betting, og det er sådan set hele baggrunden for, hvorfor vi lancerede siden – For at dele vores passion med ligesindede. Du kan derfor læse om vores erfaringer og vurderinger af de forskellige danske bookmakere som udbyder esport betting her på siden. Inde under bookmaker anmeldelser kan du se alle de udbydere af esport odds som der for øjeblikket er på markedet. Således kan du nemt finde den bedste esport bookmaker.

Esport gaming er en af de mest hastigt voksende sportsgrene, vi har i dag. Såvel børn som unge og voksne har kastet sig over online computerspil, alias esport gaming. Ja, esport gaming er sågar blevet en anerkendt sportsgren på lige fod med klassiske sportsgrene som fodbold, håndbold og tennis. Så i dag kan du deltage i verdensomspændende turneringer og vinde enorme præmiesummer fra store, støttende sponsorer.

Men hvor om alting er kan esport gaming være en stor størrelse at sætte sig ind i. Hvad er de herskende principper? Hvilke spil bør du tage i betragtning, hvis du overvejer at slå dine folder som professionel gamer? Og sidst – men absolut ikke mindst – hvad er udsigterne til at tjene penge på esport gaming? Det – og meget mere – vil vi belyse i denne artikel.

Protip: Hvis du allerede har et godt grundkendskab til fænomenet, og gerne vil springe direkte til afsnittet om, hvordan du kommer til at tjene penge på esport gaming, kan du med fordel scrolle til bunden af artiklen.

De mest populære esport E-sport spil

Inden du for alvor begynder din tilværelse som gamer, er det fordelagtigt, at du kender til de mest populære spil på markedet. Her vil vi overfladisk redegøre for tidens største titler:

Counter Strike: Global Offensive (CSGO)

Du har med største sandsynlighed hørt om spillet Counter Strike før. Og hvis ikke, er det absolut på tide, at du stifter bekendtskab med spillet!

Det oprindelige Counter Strike blev udgivet i august 2004, og var helt og aldeles skelsættende for 00’ernes gamingkultur og for esport gaming i øvrigt.

I spillet dyster to hold, henholdsvis terrorister og antiterrorister, om at eliminere det opponerende hold. Derudover gælder det for terroristerne om, at plante en C4 sprængstofladning på et foruddefineret punkt. På den anden hånd handler det for antiterroristerne om at disarmere bomben, hvis den er blevet plantet. Holdene kan vinde på to måder; enten ved at dræbe samtlige spillere på modsanderholdet, eller ved henholdsvis at sprænge eller demontere -bomben.

Counter Strike var det første spil, som fik en etableret esports scene bygget op omkring sig. Klandannelser begyndte, og store turneringer, hvor førnævnte klaner kunne dyste mod hinanden, blev etableret.

Counter Strike er et af de spil, der har den højeste mediebevågenhed og støtte i esport-regi. Med enorme præmiepuljer og massiv mediedækning er CSGO blevet et af tidens absolut hotteste spil.

Læs den fulde anmeldelse af Counter Strike: Global Offensive

League of Legends (LoL)

League of Legends, i daglig tale oftest forkortet ”LoL” er et såkaldt ”MOBA” spil. MOBA er en betegnelse for en niche inden for strategispil. MOBA-genren opstod som en slags mod, man kunne benytte i det kultklassiske spil Warcraft 3. Det første MBOA spil gik under navnet ”Defence of the Ancients, i daglig tale forkortet ”DotA”.

Spillet brugte både grafik og mekanik fra Warcraft 3, men ændrede på gameplayet, så det blev mere actionpacked. Nu handlede det ikke længere om at kommandere en stor hær, i stedet havde du blot én karakter at fokusere på.

Holdene sammensattes af 5 spillere på hver side. Nu handlede det om at få sin karakter styrket ved at dræbe spilkarakterer, de såkaldte creeps, og modstandere.

Ultimativt vindes spillet ved at ødelægge en særlig bygning i det opponerende holds base.

Alle disse principper blev taget op og pakket i en ny indpakning, da LoL så dagens lys i oktober 2009.

Spillet blev hurtigt en strygende succes, særligt fordi det formåede at tage alle de gode gameplay-mekanismer fra originalspillet, og bygge det på en platform, hvor det var hurtigere og lettere at komme i spil. Og – måske allermest afgørende – tilsatte udviklerne bag LoL et rankingsystem, som gjorde det let at finde med- og modspillere, der var på ens eget niveau. Dermed blev det også muligt at lave ranglister.

Alt dette kombineret gjorde LoL til et af verdens allermest spillede spil, og en af de største succeser inden for esport gaming.

Dette spil er for dig, der elsker først og fremmest er en dygtig strateg, men som også forventer en hæsblæsende og actionpacked oplevelse fra din esport gaming.

Læs den fulde anmeldelse af League of Legends

DotA 2:

DotA 2 er, som navnet antyder, en efterkommer til det originale DotA spil, og dermed endnu en MOBA. Alle gameplay-mekanismerne er i grove træk de samme som beskrevet for LoL i afsnittet ovenfor. Dog er der nogle små variationer. Hvad du foretrækker er fuldt ud subjektivt, og mens argumenterne taler for både LoL og DotA i hver sin ret, er der i høj grad tale om petitesser.

Læs den fulde anmeldelse af Dota 2

Esport gaming er kommet for at blive

Der var længe en udbredt skepsis i forhold til esport gaming i det etablerede sportsmiljø. Foreninger som TopDanmark og DGI var længe meget tilbageholdende i forhold til at tage e-sport gaming under vingen, og acceptere det som en egentlig sportsgren på lige fod med fysiske sportsgrene. Denne skepsis byggedes i høj grad på en formodning om, at fænomenet var en døgnflue, som snart ville dø ud. Derudover var der mange i de etablerede sportsforeninger, som så hård fysisk aktivitet som et grundprincip for sport, og derfor tøvede med at acceptere esport gaming.

Den dag idag har en lang række forskellige sportsforeninger og kulturinstitutioner med åbne arme taget imod den nye sportsgren, hvor idrætstøj og proteinbarer er erstattet med computermus og energidrik. Eksempelvis har en lang række efterskoler puttet gaming på skoleskemaet. Og der dukker stadig flere initiativer, der styrker esport gamingens position, op.

Tjen penge på esport gaming: Den svære vej

Det er muligt at leve af esport gaming i dagens Danmark. Det har vi allerede set talrige eksempler på. Faktisk er der i dag en håndfuld esports-stjerner, som tjener mere, end anerkendte atleter. Og det tyder på, at udviklingen kun går én vej; det bliver nemmere og nemmere at leve som esports-atlet.

Dog skal det straks præciseres, at det stadig kun er den absolutte elite, der kan få sponsoraftaler og præmiesummer i hus. Så hvis du vil leve som udøver af esport gaming, og dermed bedrive pengespil på nettet, kræver det både dedikation og øvelse.
Der er – groft sagt – to måder, du kan leve af esport gaming:

Bliv YouTuber

Som YouTuber er det ikke nødvendigvis altafgørende, at du har et enormt færdighedsniveau inden for dit foretrukne spil. Istedet er karisma alfa og omega.
Som YouTuber streamer eller optager du dig selv og din computerskærm, imens du spiller computerspil. Populære spil er eksempelvis de ovennævnte, kompetitive spil, men også Minecraft har en stor tilslutning.

Bliv professionel esport gaming atlet

Vælger du at gå den rå og usødede vej som professionel atlet inden for gaming, kræver det flid, tålmodighed og gå-på-mod. De fleste store atleter inden for computerspil træner mange timer om dagen, og betragter gaming som et fuldtidsjob.
Der er lang vej til toppen, men det kan lade sig gøre at tjene gode penge som esports udøver. Tag eksempelvis det danske CSGO-hold Astralis, som i allerhøjeste grad har bevist, at det er muligt at gøre karriere inden for esport gaming i Danmark.

Tjen penge på esport gaming: smutvejen

Hvis du endnu ikke helt har oparbejdet dig færdighederne til at blive professionel gamer, er der heldigvis en anden metode, hvorpå du kan tjene penge på esport gaming; betting.

Ved at oddse på forskellige spil og turneringer kan du – præcis ligesom med traditionel sport – vinde store summer. Nøglen er at tilegne sig en stor viden om de aktuelle hold, konstant at være opdateret på deres form, samt at have en god portion is i maven.

En dygtig gaming-oddser spenderer typisk et par timer om dagen med at læse de seneste nyheder inden for esport gaming, og derefter yderligere et par timer med at placere satsninger samt følge med i de kampe, vedkommende har satset på.

Alt i alt en eminent beskæftigelse for os, som gerne vil leve af esport gaming.

Men husk, at Rom ikke blev bygget på én dag. Kun de færreste kan begynde at leve af esport betting fra dag 1. Al begyndelse er svær, det handler blot om at være vedholdende og at øve sig.

Protip: Det kan være en fordel at indløse en bonuskode til en bookmaker med live betting. Dermed kan du få flest mulige midler at begynde for, altimens din risiko er minimal.

Konklusion

I denne artikel har vi redegjort for de mest basale principper inden for esport gaming. Vi har redegjort for esportens historie og udbredelse samt opridset de mest populære artikler.

Der er mange, der drømmer om at kunne leve af esport gaming. Derfor har vi også givet nogle tips og tricks til, hvordan du kan tjene penge på esport gaming som enten YouTuber, professionel esports-atlet eller esports-oddser.